• Blomqvist 2

Blomqvist får inte ta ställning

Skriven den . Publicerad i Insändare
Insändare i Västra Nyland 12.6.2020

Som svar på insändaren av styrelsemedlemmar i Klinkbackan koti- ja kouluyhdistys (9.6.2020) ”Finska skolbarn diskrimineras i Raseborg” vill jag svara följande.

I mina svar på e-post meddelanden om Klinkbacka samt på en motsvarande insändare i tidningen Etelä Uusimaa har jag svarat på ett mera allmänt plan som kommunpolitiker i Raseborg. Här svarar jag i egenskap av jämställdhetsminister.
Frågan om skolstängningar är ett kommunalt beslut och hör inte till mitt ansvarsområde som minister. Jämställdhetsministern ansvarar inte heller för språkfrågor. Jag varken kan eller får alltså ta ställning till de här frågorna i egenskap av minister, eftersom de inte hör till mitt ansvarsområde.

Kouluverkostoa tarkastettava kokonaisuutena

Skriven den . Publicerad i Insändare
Vastine mielipidekirjoitukselle Etelä-Uusimaassa 7.6.2020

Etelä Uusimaa-lehdessä (4.6.2020) oli minulle osoitettu avoin kirje Klinkbackan koulun koti- ja kouluyhdistyksen hallitukselta.
Vastaan tässä kuntapoliitikkona ja kaupunginvaltuutettuna – en ministerinä tai kansanedustajana, sillä tämä kysymys kuuluu kunnallisen päätöksenteon piiriin.

Raaseporin kunta on 11-vuoden olemassaolonsa aikana tehnyt erilaisia kehittämisselvityksiä, muun muassa kouluverkostosta.
Nykytilaa täytyy peilata myös kunnan historiaan. Raasepori on muodostunut kolmesta aikaisemmasta kunnasta, jossa kaikissa oli oma päätöksentekonsa, jossa rajat halkoivat nykyisen kunnan alueen ja jossa päätökset tehtiin sen ajan olosuhteiden valossa. Kouluverkosto olisi hyvin erilainen, mikäli se tehtäisiin tänään, puhtaalta pöydältä.

Yhteiskunnan avaamiseen ei ole valmista manuaalia

Skriven den . Publicerad i Funderingar
Kolumni Etelä-Uusimaassa 18.6.2020

”Ellei mikään muu auta – katso käsikirjasta” on ystävällismielinen tokaisu, jota joskus kuulee, kun joku yrittää suoriutua vaikeasta tehtävästä. Sanonta on eräitä kertoja tullut mieleeni viime aikoina, kun olemme hallituksessa päättäneet askelista kohti uutta normaalia. Yhteiskunnan avaamiseen, kun ei ole olemassa valmiita ohjeita tai opaskirjoja.

Valmiuslain käyttöönotto päätöksineen ja rajoituksineen, koronaviruksen taltuttamiseksi, on ollut hyvin poikkeuksellinen toimenpide. Olemme Suomessa kuitenkin onnistuneet hyvin – menehtyneiden määrä on monia muita maita huomattavan paljon pienempi ja tartuntakäyrä on laskeva.