Gångna veckan arkiv

Budgetmotioner

Skriven den .

Denna vecka var jag tillbaka i Finland och tillbaka till rutinerna – åtminstone i början av veckan. På måndag morgon sammanträdde Nylands förbunds styrelse, och dagen efter höll SLC:s styrelse möte. Även onsdagen bjöd på två möten, då dagen inleddes med riksdagens delegation för Barnens Parlament i Finland och avslutades med Andelsbanken Raseborgs styrelsemöte.

Vid sidan om övriga möten, har förstås riksdagsarbetet fortgått. Både i början och i slutet av höstsessionen är det budgetbehandlingen som dominerar dagordningen. Tyvärr missade jag remissdebatten i plenum eftersom den hölls förra veckan då jag var på utskottsresa, men den här veckan lämnade jag in årets budgetmotioner. Allt som allt lämnade jag in sex stycken motioner, varav de flesta handlade om basväghållningen. En annan viktig motion som jag lämnade in äskade om tilläggsanslag för landsbygdsrådgivningen. Alla budgetmotioner kommer att läggas upp i sin helhet på min hemsida.

På torsdagen var det sedan igen dags att söka sig till flygfältet. Den här gången bar det av till Berlin, där Nylands förbunds styrelse var på studie- och seminarieresa. Under resans gång diskuterade vi förbundets gånga arbete och de utmaningar som nu väntar. Dessutom gjorde vi en rad intressanta besök, där vi bland annat fick lära oss mera om integreringen av invandrare i Tyskland, statsplaneringen i Berlin med omnejd, och hur man understöder start up- och annan innovationsverksamhet i Berlin.

Trots att den senaste tiden bjudit på två riktigt trevliga och givande resor, var det ändå skönt att på lördag kväll kunna sätta punkt för resandet. På söndagen deltog jag i Slow Food Västnylands närmatsmarknad, där jag var med i en panel som diskuterade offentliga måltider. Vi hade en bra diskussion, men någon egentlig debatt blev det inte eftersom alla panelister i stort sett var eniga om det mesta.

Vecka 39/2012