Gångna veckan arkiv

Kommunalval på agendan

Skriven den .

De två senaste veckorna har långt kretsat kring kommunalvalet. Först var det slutspurt inför valet, sedan analyser av valresultatet och inledande diskussioner kring nästa periods fullmäktigearbete.

För min del avslutades valkampanjen med en caféträff på Serendipity i Karis tillsammans med tre SU kandidater. Före det hade jag varit på torget i Ekenäs tillsammans med andra kandidater. Dagen innan deltog jag i en paneldiskussion som tog upp ett mycket relevant tema, nämligen livskraftiga byar. Diskussionen hade ”Samarbete och växelverkan mellan byarna och kommunen” som rubrik.

Själva valresultatet på söndagskvällen var en positiv överraskning. SFP gjorde ett gott val i Raseborg, och mitt eget resultat var över alla förväntningar. Det stora stödet känns otroligt fint, och jag är ödmjukt tacksam. Det är ett stort ansvar som vi nu ska bära i fyra år framåt, och förtroendet som vi fått ska förvaltas väl. Nu gäller det alltså att arbeta hårt för att uppnå våra målsättningar.

Överlag gjorde SFP ett bra val, i synnerhet i Nyland, men också i hela landet. Speciellt glädjande var det att ingåborna nu tydligt signalerade att de vill ha en förändring i de senaste årens styre, och därför gav SFP enkel majoritet i fullmäktige. Bra jobbat av alla sfp-kandidater i Ingå!

På söndag kväll samlades den nya SFP fullmäktigegruppen för första gången. Direkt efteråt hade den nuvarande gruppen ett möte om bland annat stadens budget för nästa år. Som jag skrev förra veckan, har Raseborg stora ekonomiska utmaningar och både den nu-sittande och den kommande stadsfullmäktige måste göra allt vad de kan för att få ekonomin i skick.

Eftersom vecka 44 var plenifri då riksdagen höll höstlov, kunde jag ha annat dagsprogram under veckan. På måndagen höll NSP:s styrelse möte på Gårdskulla i Sjundeå. Mötet var ganska långt ett förberedande möte inför förbundets höstmöte som hålls om två veckor. Under veckan har jag även äntligen hunnit ta upp de sista sockerbetorna från åkern. Vet inte när jag senast skulle ha tagit upp sockerbetor i november. Den här hösten, och sommaren med för den delen, kommer nog att gå till historien som en av de besvärligare. För min egen del måste jag ändå vara rätt nöjd. Jag fick all skörd bärgad, den hade bra kvalitet och också hektarskördarna var rätt bra. Kostnaderna för både torkning av spannmålen och upptagningen av betorna var däremot högre än normalt.

Vecka 43 & 44/2012