Gångna veckan arkiv

Vecka 5/2011

Skriven den .

Början av veckan bjöd på två intressanta besök. På måndag träffade jag Raseborgspolisen för att få närmare information om deras verksamhet och de största utmaningar som de har just nu. På tisdag kväll besökte jag Karis Rotary för att med dem diskutera aktuella frågor, både regionalt och nationellt. Kvällen bjöd på goda diskussioner, speciellt gällande företagsamhet, social- och hälsovård och, förstås, traktens kommunikationsnätverk.

Under veckan var jag också på besök till Rundradions studio i Böle där jag deltog i tisdagens ”Slaget efter tolv”. Den här gången var temat de Grönas förslag om att introducera en selektiv värnplikt i Finland. Som jag har konstaterat tidigare, är jag fortfarande övertygad om att den allmänna värnplikten är det bästa tänkbara lösningen för vårt försvar, även om värnplikten naturligtvis kan och bör utvecklas. En selektiv värnplikt däremot har i de allra flesta länder där den införts, lett till att man övergått till en yrkesarmé.

Veckan avslutades med en tur till vårt västra grannland. Sfp i Nyland och Helsingfors inledde nedräkningen till valet med en kryssning till Stockholm. Programmet var bra, och jag tyckte att det blev en bra start på riksdagsvalskampanjen. Resan bjöd på bra diskussioner och en hel del vägkost inför valet.