Gångna veckan arkiv

Vecka 9/2011

Skriven den .

Denna vecka har det varit dubbelt upp av flera program; under veckan deltog jag i två sfp lokalavdelningars årsmöten, två NSP vårmöten, två intressanta middagar och fick besök av två grupper i riksdagen.

Sfp:s årsmöten tog mig till Kyrkslätt på måndagen och till Sjundeå på onsdagen. Båda kvällarna bjöd på god stämning och livliga diskussioner. Vi diskuterade allt från SVT:s utbud i TV till kommunfusioner och trafikfrågor. NSP:s möten, i sin tur, innebar besök i Vanda där jag träffade Helsingforsnejdens trädgårdsproducenter, och Pojo, där den lokala avdelningen hade sitt möte. NSP:s vårmötesserie har alltså nu inletts.

På tisdagen hölls svenska riksdagsgruppens avskedsmiddag. Riksdagsperiodens slut kommer allt närmare och det var dags att tacka för de fyra gångna åren. Framförallt avfirades Håkan Nordman som inte längre ställer upp för återval. Håkan berättade initierat och medryckande om valda delar av det han hunnit uppleva under sin långa bana som parlamentariker. Den här veckan innebar även en annan bitterljuv upplevelse, då försvarsutskottet sammanträdde för sista gången under den här valperioden.

Under veckan fick jag också besök av två grupper: på onsdagen besökte Sydkustens andelsbankspensionärer riksdagen, och på torsdagen kom merkonomstuderanden från Axxell på besök. Dagen efter att studerandena varit på besök i riksdagen, var jag själv på besök hos Axxells centraladministration i Karis för att diskutera aktuella frågor som berör dem.

Veckan inleddes och avslutades festligt. På måndagen närvarade jag vid kommendörsbytet på Nylands Brigad. På söndagen - med 42 dagar kvar till valet - höll jag min kampanjöppning på Seminarieskolan i Ekenäs. Jag uppskattar verkligen att så många av er kom med på öppningen och gjorde det till en lyckad tillställning.