Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Blomqvist vieraili Lohjan asuntomessualueella

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili Lohjan Hiidensalmen asuntomessualueella maanantaina 31. toukokuuta. Projektipäällikkö Mirka Härkönen ja kaupunginjohtaja Mika Sivula esittelivät aluetta ministerille.

Asuntomessut ovat hieno asia Lohjalle. Alue on kaunis ja tulee varmasti houkuttelemaan paljon kävijöitä, Blomqvist onnitteli.

Uusia asuntoalueita suunniteltaessa ja rakennettaessa on tänä päivänä otettava huomioon kestävä kehitys ja Lohja on tässä asiassa edelläkävijä. Tasa-arvoministeri iloitsi myös siitä, että messualueen monipuoliset asumismuodot edistävät yhdenvertaista asumista.

Kokonaisuus on tarkkaan harkittu. Ihmisten erilaiset taloudelliset edellytykset on huomioitu alueen asumismuotojen tarjonnassa. Lisäksi kestävä kehitys näkyy selvästi alueen suunnittelussa ja rakentamisessa. Toivottavasti muut kunnat ottavat tästä mallia, Blomqvist kehui.

Messualueella on yhteensä 28 kohdetta ja suurimmassa osassa niistä rakennustyöt olivat vielä käynnissä. Tunnin mittaisen esittelykierroksen aikana ministeri sai myös mahdollisuuden kurkata sisään kahteen messutaloon. Asuntomessut Hiidensalmessa alkavat 9. heinäkuuta ja päättyvät 8. elokuuta.