Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Ministeri Blomqvist vieraili Inkoon satamassa

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili Inkoon satamassa maanantaina 7. kesäkuuta. Inkoo Shippingin toimitusjohtaja Thomas Bergman esitteli sataman toimintaa ja kertoi tulevaisuuden visioista. Tapaamiseen osallistuivat myös Inkoon kunnanjohtaja Robert Nyman ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Henrik Wickström.

Satama on erikoistunut kuivan bulk-tavaran käsittelyyn ja varastointiin. Sataman vuotuinen liikenne on noin miljoona tonnia.

Sataman merkitys paikalliseen työllisyyteen ja kehitykseen on suuri. Satamalla on myös suuri merkitys kansainvälisten projektien mahdollistajana. On hienoa nähdä, että sataman toiminta on voimakkaassa kasvussa ja, että sataman tulevaisuuden suunnitelmat ovat kunnianhimoiset, Blomqvist sanoi.

Joustavat käsittely- ja varastointimahdollisuudet, pitkäaikainen kokemus ja sataman maantieteellinen asema hyvien meri- ja tieyhteyksien päässä ovat sataman kilpailuvaltteja.

Satama on oiva esimerkki siitä, miten yrittäjyys, toimiva logistiikka ja infrastruktuuri kulkevat käsi kädessä, Blomqvist sanoi.