Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Blomqvist iloitsee budjettilisäyksestä kantatie 51:n valaistukseen

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään päättänyt valiokunnan omasta jakovarasta, noin 40 miljoonan euron budjettilisäyksistä. Länsi-Uusimaalainen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist (RKP) iloitsee Uudenmaan tiehankkeisiin suunnatuista varoista sekä naisjärjestöjen määrärahan turvaamisesta, jota erityisesti Ruotsalainen eduskuntaryhmä on ajanut.
 
– Kantatie 51 on tiheästi liikennöity ja suurin osa kantatiestä on pimeä. Nämä olosuhteet lisäävät riskiä onnettomuuksille ja kantatiellä tapahtuukin usein peurakolareita. Valaistus parantaa näkyvyyttä ja siten myös turvallisuutta. Olen tyytyväinen, että jo käynnissä olevalle projektille myönnetään lisärahoitusta, jotta tieosuudelle Inkoosta Karjaalle saadaan myös valaistus, Blomqvist sanoo.
 
– Myös budjettilisäykset, jotka mahdollistavat uuden päällysteen Heikinkyläntielle Lapinjärvellä ja kevyen liikenteen väylän suunnittelun Boxin ja Kulloon välille ovat erittäin tervetulleita. Panostukset tieverkkoon ovat alueellisen kehityksen kannalta tärkeitä, ja ne ovat myös aina olleet RKP:lle tärkeitä prioriteetteja. Tiet ovat tärkeä osa infrastruktuuria ja moni meistä on riippuvainen teiden kunnosta, Blomqvist sanoo.
 
– Lisäksi iloitsen naisjärjestöille suunnatusta budjettilisäyksestä. Naisjärjestöt tekevät arvokasta työtä tasa-arvon edistämiseksi Suomessa. Heidän työllänsä ja osaamisellansa on suuri merkitys myös hallituksen työlle, sanoo Blomqvist.