Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Blomqvist: Paha isku Länsi-Uudellemaalle

SSAB on tänään ilmoittanut, että Lappohjan tehdas suljetaan. Kansanedustaja Thomas Blomqvist (RKP) pahoittelee päätöstä tehtaan lopettamisesta ja työpaikkojen menetystä Länsi-Uudellamaalla.

– Työntekijöille työpaikan menettäminen on aina kova paikka. On vaikea ymmärtää miksi kannattava tehdas lopetetaan. Tunnen myötätuntoa työntekijöitä kohtaan, etenkin koska he ovat viimeiseen saakka yrittäneet esittää ratkaisua tehtaan toiminnan jatkamiselle, Blomqvist sanoo. 

– Tehtaan lopettaminen on myös kova isku alueellisesti, kun niin suuri määrä työpaikkoja yhtäkkiä katoaa. Olemme hädin tuskin ehtineet toipua FN-steelin konkurssista, joka johti Koverharin toiminnan alasajoon. Meidän täytyy jatkaa yritysten toimintaedellytysten parantamista ja edistää uusien työpaikkojen syntymistä niin, että täällä toimivat yritykset voivat kehittää toimintaansa ja uusien yritysten sijoittuminen tänne olisi mahdollisimman helppoa ja houkuttelevaa, Blomqvist sanoo.

– Nyt meidän täytyy nopeasti selvittää mahdollisuutta saada valtion tukea rakennemuutokseen, jonka Lappohjan tehtaan sulkeminen valitettavasti tulee aiheuttamaan, Blomqvist sanoo.

Lisätietoja:
Thomas Blomqvist, 050 512 1776