Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Henkseleiden paukutteluun ei ole syytä

Monien vaikeiden vuosien jälkeen talous on ollut kasvussa viimeiset kolme vuotta ja työllisyys on parantunut. Henkseleiden paukutteluun hallituksella ei kuitenkaan ole syytä, totesi ryhmäpuheenjohtaja Thomas Blomqvist (RKP) eduskunnan budjettikeskustelussa maanantaina.

Hän viittaa Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) tuoreeseen raporttiin.

– Raportin keskeinen johtopäätös on se, että hallitus ei ole onnistunut vähentämään julkisen talouden pitkän aikavälin kestävyysvajetta.

– Syy siihen, että hallitus on epäonnistunut keskeisessä tavoitteessaan, eli kestävyysvajeen pienentämisessä, on ilmeinen. Se johtuu ennen kaikkea siitä, että sote-uudistuksen keskeinen tavoite – terveydenhuollon tulevien menopaineiden hillitseminen – ei näytä toteutuvan. Myös Kuntaliiton tuore arvio vain vahvistaa tämän, Blomqvist sanoo.

RKP peräänkuuluttaa rohkeampaa politiikkaa, missä panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja innovaatioihin ovat avainasemassa.

– Rakenteellisia uudistuksia on tehtävä nyt kuten perhevapaauudistus ja työmarkkinauudistus joka lisää joustoja, mutta myös vahvistaa luottamuksen ilmapiiriä työpaikoilla.

Lisätietoja: Thomas Blomqvist 050 512 1776