Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Junaliikenteen turvaaminen on tärkeää

Hallitus on tänään päättänyt junaliikenteen kilpailutuksesta vuoteen 2030 asti. Päätös mahdollistaa liikenne- ja viestintäministeriön hankittavaksi henkilöliikenteen ostoliikennettä Helsingin seudun liikenteen matkustusalueen ulkopuolelta n. 30 miljoonalla eurolla vuodessa VR Groupilta. 

– Olen tyytyväinen henkilöliikenteen ostoliikennettä koskevaan päätökseen. Junalla matkustaminen on helppoa ja turvallista ja lisäksi se on ilmastoystävällistä. Junaliikenteellä on suuri merkitys monen ihmisen arjessa ja sillä on myös suuri merkitys alueelliselle elinvoimalle ja elinkeinoelämälle, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

– Henkilökohtaisesti olen iloinen siitä, että henkilöliikenne Karjaan ja Hangon välillä voidaan turvata tämän päätöksen myötä, sanoo Blomqvist. Pidän hyvänä myös sitä, että sopimukseen on mahdollista tehdä lisäyksiä sopimuskauden aikana, esimerkiksi raideverkossa tapahtuvien muutoksien huomioimiseksi. Länsi-Uudellamaalla sellainen ajankohtainen muutos on Hanko–Hyvinkää radan sähköistys, joka luo uusia mahdollisuuksia henkilöliikenteen kehittämiselle, Blomqvist sanoo. 

Lisätietoja:
Anders Portin, puh 040 5866179