Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Tarvitaan tulevaisuusinvestointeja

– Jotta yhteiskunta olisi menestyksekäs vaaditaan tulevaisuusinvestointeja. Panostuksia koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen ja innovaatioihin vahvistaa yhteiskuntamme ja antaa meille parempia mahdollisuuksia vastata edessämme oleviin haasteisiin. Hallituksen panostukset ihmisten osaamiseen ovat tervetulleita, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

– Toinen tärkeä tulevaisuusinvestointi on perhevapaiden uudistaminen. Yhteiskunta hyötyy siitä, että vanhemmilla on yhtäläiset mahdollisuudet olla osallisia sekä työ- että perhe–elämässä, Blomqvist sanoo.

Ministeri Blomqvist nosti Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluevaltuuston kokouksessa esille tarve tehdä tärkeitä tulevaisuusinvestointeja. Hallituksen investoinnit kaikkiin koulutustasoihin ja perhevapaiden uudistamiseen tukee huomista kilpailukykyä ja työelämää Suomessa.

– Työllisyysasteen korotus on keskeinen asia jotta voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaamme. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan hallitukselta toimenpiteitä yhdessä elinkeinoelämän, työmarkkinaosapuolten sekä kuntien kanssa. Uudet työpaikat syntyvät pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Siksi on keskeistä, että julkinen puoli antaa parhaat edellytykset yrityksille syntyä, toimia ja kasvaa.