Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Tasa-arvotyö jatkuu

Tänään vietetään Minna Canthin päivää ja huomioidaan useamman vuosikymmenen ajan tehty työ tasa-arvon vahvistamiseksi maassamme. Vallitsevissa poikkeusolosuhteissa näemme nyt erityisen selkeästi naisvaltaisten alojen työn merkityksen, jotta yhteiskunnan perustoiminnot pystytään turvaamaan.

– Nyt monet naisvaltaiset alat, kuten terveydenhuolto, varhaiskasvatus, koulu, ja palveluala, ovat ratkaisevassa roolissa ja kantavat ison vastuun yhteiskuntamme hyvinvoinnista, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo. Olen kiitollinen ja tunnen syvää kunnioitusta näiden alojen henkilöstön ammattitaitoa ja stressinsietokykyä kohtaan, sukupuolesta riippumatta. He turvaavat jokaisen suomalaisen arjen ja terveyden.

Tasa-arvon päivänä meidän suomalaisten on hyvä muistaa, että pitkäaikainen työ maamme tasa-arvon vahvistamiseksi jatkuu, myös koronan jälkeen, Blomqvist sanoo. Uuden tasa-arvo-ohjelman valmistelutyö etenee. Samaan aikaan hallituksen samapalkkaisuusohjelman valmistelu ja palkkojen läpinäkyvyyden lisääminen jatkuu. Suomen tulisi olla johtava maa tasa-arvon suhteen.