Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Työ Itäisen rantaradan puolesta jatkuu

Liikenne- ja viestintäministeriö on ilmoittanut, että jatketaan Itäisen suunnan raideyhteyden hankeyhtiöneuvotteluja Lentorata-Porvoo-Kouvola-linjauksen pohjalta. RKP on kannattanut vaihtoehtoa Itäisestä rantaradasta, Porvoon, Loviisan, Kotkan ja Luumäen kautta.

– Hallituksessa tätä päätöstä ei olla käsitelty ja se tuli yllätyksenä, Thomas Blomqvist sanoo , Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri. Liikennepoliittisesti raideyhteys itään on tärkeä ja koko hallituksen tulee tehdä lopullisen päätöksen, eikä yksittäinen ministeriö. 

– RKP:llä on selkä ja johdonmukainen linja. Itäinen rantarata tukisi koko alueen kehitystä, vientiteollisuutta, matkailun sekä asukkaitten liikkumista, jatkaa Blomqvist. Nykyisessä taloudellisessa tilanteessa olisi aivan keskeistä panostaa pitkäjänteisesti ja vahvistaa alueiden kehittymistä. 

– Itäinen rantarata olisi tärkeä osa raideverkoston laajenemista uusille alueille, josta niin ihmiset, yritykset että ympäristö hyötyvät. Tätä RKP tulee jatkossakin edistämään hallituksessa, sanoo Blomqvist.