Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Yrittäjyys on hyvinvointiyhteiskunnan perusta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili maanantaina Länsi-Uudellamaalla ja tutustui alueen yrittäjyyteen. Blomqvist keskusteli Raaseporin kaupungin operatiivisen johdon kanssa kunnan roolista yrittäjyyden kehittämisessä ja työllisyyden tukemisessa. Blomqvist vieraili sen jälkeen Geberitissä, jonka jälkeen ohjelmassa oli Fiskarsin tehdas Pinjaisissa.

– Valtion ja kunnan tulee mahdollistaa ja luoda kehykset yrittäjyydelle. Kunnalla on erittäin tärkeä rooli yritysten toimintaedellytysten luomisessa esimerkiksi kaupunkisuunnittelun ja koulutusjärjestelmän kautta ja luomalla hyvät edellytykset yrittäjyydelle, Blomqvist sanoo.

– Suuri TE-uudistus, jossa elinkeino- ja työllisyyskysymykset siirtyvät valtiolta kunnalle, tulee olemaan iso uudistus. On hyvä, että työllisyyteen liittyvät kysymykset siirtyvät lähemmäksi kansalaisia ​​ja niihin kuntiin, joilla on todellista paikallista osaamista sen työn johtamiseen ja kehittämiseen. Sain tietoa siitä, että, Raasepori, Hanko ja Inkoo haluavat yhdessä hoitaa nämä asiat. Mielestäni tämä on hyvä asia ja se täyttää mielestäni vaatimukset jota hallitus esitti ehdotuksessaan, ministeri Blomqvist sanoo.

– Ne kaksi yritystä Gerberit ja Fiskars, joissa vierailin, ovat hyviä esimerkkejä pitkäaikaisesta työstä, jossa alueen ja yritysten välinen symbioosi on vahva. Ne ovat tärkeitä työllisyyden, kasvun ja elinkeinoelämän kannalta., Thomas Blomqvist sanoo.

– Logistiikka on toinen tärkeä asia. Hyvät junayhteydet, turvalliset ja mieluiten valaistut tiet ja tasoristeykset ovat tärkeitä sekä yrityksille että paikallisväestölle. Tässä olemme viime aikoina onnistuneet varsin hyvin tällä alueella, mutta on tärkeää, että pystymme pitämään itseämme esillä myös tulevaisuudessa, Blomqvist sanoo.

Julkaistu 14.11.2022