Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Yrittäjyyttä ja elinvoimaista alkutuotantoa tarvitaan

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa koko Uudenmaan kehittämisen merkitystä – myös pienempien kaupunkien ja maaseudun. Ministeri Blomqvist vieraili Lapinjärvellä, Loviisassa ja Myrskylässä 30.5.2022. Elämme epävarmoja aikoja, mikä korostaa maaseudun roolia huoltovarmuuden ja valmiuden kannalta.

– Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on korostanut laajemman valmiuden ja omavaraisuuden tärkeyttä. Tämä korostaa alkutuotannon ja kestävän energiantuotannon merkitystä. Ymmärrys suomalaisen elintarviketuotannon tarpeesta ja tärkeydestä on lisääntynyt. Tämä on positiivista, ja meidän on vaalittava sitä. Viljelijöitä tarvitaan – myös Suomen valmiuden kannalta, Blomqvist sanoo.

– Epävarmat ajat korostavat ylipäätään elinvoimaisen maaseudun tarvetta. Maaseudulla on myös erittäin tärkeä rooli kestävässä energiatuotannossa. Energia-alalla vihreä siirtyminen ja työ päästä riippumattomaksi Venäjältä tulevasta fossiilisten polttoaineiden tuonnista, kulkevat käsi kädessä. Tässä työssä metsällä ja kaikilla sen tarjoamilla mahdollisuuksilla on tärkeä rooli, Blomqvist toteaa.

Elinvoimainen maaseutu ja kilpailukykyiset pienemmät kaupungit vaativat panostuksia yritysten toimintaedellytyksiin. Viime vuodet ovat olleet haastavia pandemian ja Venäjän hyökkäyssodan aiheuttaman markkinoiden epävarmuuden vuoksi.

– On tärkeää, että luomme kaikissa tilanteissa yrityksille mahdollisuuksia investoida ja siten luoda kasvua ja työllisyyttä. Yritysten toimintaedellytykset ovat tärkeitä koko alueen kilpailukyvyn ja elinkelpoisuuden kannalta. Meidän tulee luoda kaikille yrittäjillemme vahva usko tulevaisuuteen, Blomqvist päättää.