Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri

Yritysten auttaminen on tärkeää

Ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että niitä yrityksiä, joilla on vaikeuksia koronakriisistä johtuen, on autettava. Hallitus on ryhtynyt toimenpiteisiin, jotta yritykset voisivat harjoittaa kannattava liiketoimintaa myös pitkällä tähtäimellä.

– On tarpeetonta, että vaikeuksiin joutuneet hyvinvoivat yritykset menevät konkurssiin odottamattoman koronaviruskriisin seurauksena, johon yrityksillä ei ole ollut vaikutusmahdollisuuksia. On tärkeää, että meidän elinkeinoelämälle annetaan mahdollisuus ajatella aikaa koronakriisin jälkeen, ja että elinkeinoelämä säilyy monipuolisena. Siksi hallitus on monipuolisesti tukemassa yrityksiä aina yksinyrittäjistä suuryrityksiin, ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Vuoden 2020 toinen lisätalousarvio, joka käsitellään tänään eduskunnassa, laajentaa yrityksille tarkoitettua koronarahoitusta. Liätalousarvio sisältää 450 miljoonan euron lisäyksen yritysrahoitukselle tukien muodossa.

– Yrityksille maksettavien tukisummien lisäksi hallitus myös tarkastaa miten ja millä perustein tukia maksetaan. Tukia on maksettava oikeudenmukaisesti niille yrityksille joilla on tuille todellinen tarve toiminnan jatkamisen kannalta.