Minister för nordiskt samarbete och jämställdhet

Blomqvist: Hårt slag för Västnyland

I dag kom beskedet om att SSAB lägger ner sin fabrik i Lappvik. Riksdagsledamot Thomas Blomqvist beklagar beslutet. Många arbetsplatser försvinner och det är illa för regionen.

– Det är många som nu mister sitt jobb och det är smärtsamt för de drabbade. Jag känner med dem. Det är svårt att förstå varför en lönsam enhet läggs ned, framför allt då arbetstagarna har presenterat alternativ till nedläggningen. Det känns inte bra att nu få beskedet att Lappvikfabriken ändå läggs ned, säger Blomqvist.

– Nedläggningsbeslutet är också ett hårt slag för hela Västnyland, eftersom så många arbetsplatser plötsligt försvinner. Vi har knappt återhämtat oss från FN-steels konkurs, som ledde till nedläggningen i Koverhar. Vi måste fortsätta jobba för att de företag som verkar i vår region kan utvecklas samt för att få nya företag att etablera sig här och på det sättet skapa fler arbetsplatser och ekonomisk tillväxt.

– Nu måste vi i snabb takt utreda vilka möjligheter det finns att få statligt stöd för den strukturomvandling vi nu tyvärr står inför, säger Blomqvist.

För mer information:
Thomas Blomqvist, 050 512 1776